Helt nya iPad Air och iPad mini

Nyheter 21 mar
P R E S S R E L E A S E
I dagarna presenterade Apple helt nya iPad Air i en ultratunn 10,5-tumsdesign. Den är utrustad med de senaste innovationerna, stöd för Apple Pencil1 och har kapacitet i toppklass till ett fantastiskt pris. Tack vare A12 Bionic-chippet och Apples Neural Engine ger nya iPad Air 70 procent bättre prestanda och dubbelt så bra grafikkapacitet och den avancerade Retina-skärmen med True Tone-teknik är nästan 20 procent större och har över en halv miljon fler pixlar.2
Idag presenterade Apple även nya 7,9-tums iPad mini, en stor uppgradering för iPad mini-fans som vill ha en kompakt, supersmidig och bärbar design fylld med den senaste tekniken. Med A12 Bionic-chippet är nya iPad mini en kraftfull multitasking-maskin med tre gånger bättre prestanda och nio gånger snabbare grafik.3 Den avancerade Retina-skärmen med True Tone-teknik och stort färgomfång är 25 procent ljusare3 och har större pixeltäthet än någon annan iPad, för en fängslande visuell upplevelse var du än är. Stödet för Apple Pencil1 gör nya iPad mini till den perfekta anteckningsboken, så att du kan skriva ner dina tankar eller göra skisser ute på språng. De nya iPad-modellerna kan beställas från och med idag och finns i butik nästa vecka.
Populära iPad mini har uppgraderats med stöd för Apple Pencil, Retina-skärm och A12 Bionic-chippet.
”iPad fortsätter att ge nya magiska upplevelser inom ett växande antal användningsområden där det är den absolut bästa enheten, från att spela spel i förstärkt verklighet till att anteckna och rita med Apple Pencil, från att streama filmer i hd och redigera 4K-filmer till att lära sig att utveckla appar med Swift Playgrounds”, säger Phil Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. ”Idag tar iPad-familjen två stora steg framåt med en helt ny 10,5-tums iPad Air med storlek, funktioner och prestanda i toppklass till ett fantastiskt pris och en stor uppgradering av 7,9-tums iPad mini, som ger alla kunder som älskar den kompakta storleken tillgång till Apple Pencil, Retina-skärm och A12 Bionic-chippet.”
Apple Pencil och iPad – det perfekta paret
Apple Pencil öppnar upp nya möjligheter för iPad mini- och iPad Air-användare att vara kreativa och produktiva, från att rita och skriva ner sina tankar till att göra markeringar i dokument och retuschera bilder. Det hetaste verktyget för studenter, yrkesverksamma och kreativa ger en förvånansvärt smidig och naturlig ritupplevelse, pixelperfekt precision och låg latens i populära appar, till exempel Procreate, Notability, Pixelmator Photo (kommer snart) och Microsoft Office.
Kraft möter bärbarhet med nya A12 Bionic-chippet
Apples Neural Engine i A12 Bionic-chippet driver nästa generation appar och arbetsflöden på iPad med avancerad maskininlärning och Core ML för engagerande upplevelser med förstärkt verklighet, fotorealistiska effekter i 3D-spel och suverän grafikprestanda i appar.
Det är nu enklare och snabbare än någonsin att koppla upp sig med iPad mini och iPad Air, som har samma suveräna wifi-prestanda och LTE-anslutning4 i gigabit-klass som de mest avancerade iPad Pro-modellerna. Den inbyggda eSIM-tekniken gör att användarna enkelt kan ansluta till mobildata-abonnemang direkt från sin iPad när de reser i över 180 länder över hela världen.
Avancerade kameror för fantastiska bilder och videor
Med avancerade kameror på framsidan och baksidan går det att ta fantastiska bilder och spela in skarpa och stabila videor i 1080p hd. De uppgraderade kamerorna med enastående bildkvalitet i svagt ljus och videoinspelning i hd är suveräna för att skanna dokument och hålla kontakten med familj och vänner i FaceTime-gruppsamtal. De avancerade sensorerna bidrar till fördjupade AR-upplevelser.
Över en miljon appar bara för iPad
App Store är den bästa platsen att upptäcka över 1,3 miljoner appar utvecklade specifikt för iPad – från att skriva dagbok med Apple Pencil till att hantera scheman och ekonomi, redigera bilder, lära sig nya saker, hålla kontakten med familj och vänner samt spela spel. Till skillnad från utdragna appar på andra plattformar, så ser appar som är utvecklade för iPad bra ut på alla enheter och fungerar som de ska.
iOS på iPad
iPad Air och iPad mini är perfekta för den som vill vara produktiv även i farten. Tack vare iOS-funktioner som Siri-genvägar, bildsökning och Röstmemon kan användarna arbeta snabbare. Dock ger snabb åtkomst till de appar och dokument man använder mest från valfri skärm, och gör det enklare att göra flera saker samtidigt tack vare Split View och Slide Over. Dra och släpp gör det enklare än någonsin att flytta bilder, text och filer mellan appar och det är enkelt och smidigt att hantera dokument i appen Filer på iPad och andra Apple-enheter.
Det bästa, mest kompletta iPad-utbudet någonsin
Nya iPad Air och iPad mini sällar sig till både vår mest prisvärda 9,7-tums iPad och våra mest avancerade iPad Pro-modeller, så att vi kan erbjuda det bästa, mest innovativa iPad-utbudet någonsin. Hela utbudet omfattar nu stöd för Apple Pencil, förstklassig prestanda, avancerade skärmar och batteri som räcker hela dagen6 för en upplevelse utan motstycke. Det finns en iPad för varje kund, oavsett om kunden prioriterar bärbarhet, skärmstorlek, kraft eller pris. Läs mer om iPad-familjen på apple.com/se/ipad/compare.
Priser och tillgänglighet
•Nya iPad mini och iPad Air finns i silver, rymdgrå och guld med 64 GB och 256 GB. Nya iPad mini kostar från 4995 kronor för Wi-Fi-modellen och 6495 SEK för Wi-Fi + Cellular-modellen. 10,5-tums iPad Air kostar från 6295 kronor för Wi-Fi-modellen och 7795 kronor för Wi-Fi + Cellular-modellen. De säljs på apple.com, i Apple Store-appen och på Apple Store. Modellerna kan även köpas via auktoriserade Apple-återförsäljare och utvalda operatörer (priserna kan variera).
•Apple Pencil (första generationen) kan köpas separat för 1095 kronor. Smart Keyboard till 10,5-tums iPad Air kan köpas separat för 1795 kronor med tangentbordslayout för fler än 30 språk, bland annat förenklad kinesiska, franska, tyska, japanska och spanska.
•Smart Cover i polyuretan kan köpas för 495 kronor till iPad mini och 650 kronor till iPad Air i grafitgrått, vitt, sandrosa och den nya färgen papaya. Dessutom finns det Smart Cover i läder till iPad Air för 895 kronor i svart, sadelbrunt, midnattsblått och rött.