Hantera verktyget Läslista i Safari

i OS 17 mar 2014

Missa inte det du vill läsa om. Använd Safaris Läslista för att spara och läsa senare

Safaris funktion Läslista är väldigt användbar och låter dig hålla koll på sådant som du inte hinner läsa för ögonblicken, men vill plöja igenom senare. Den är väldigt enkelt utformad och det finns inte många inställningar man kan göra. Det går inte ens att ändra ordningen på artiklarna. Därför är det bra om man som användare är lite ordningsam och ser till så att listan över artiklar inte sväller alltför mycket – då kan det lätt bli stökigt.
Vi visar dig hur du lägger till nya artiklar och hur du hanterar dem på din iOS-enhet, men också på din Mac. En av de stora fördelarna med Läslistan är att den hålls synkroniserad mellan dina olika enheter utan att du behöver bry dig. Det sker med automatik.
När du väl har börjar använda Läslista kommer du ha svårt att inte fortsätta, så låt oss visa dig hur du gör.

 

Steg för steg – Lär dig hantera Safaris Läslista

Läs_step11: Var är den? 

För att komma åt Läslistan klickar du på bokmärkesikonen och sedan på glasögonikonen. Du kommer nu att se en tom yta där dina artiklar snart kommer att dyka upp.

 

 

 

 

 

Läs_step22: Lägg till innehåll 

När du hittar en artikel som du vill läsa senare trycker du på bokmärkesikonen och sedan på glasögonen. Därefter trycker du på plustecknet upptill för att spara artikeln.

 

 

 

 

 

Läs_step33: Spara innehållet 

Du ser nu artikeln tillagd i din läslista efter att meddelandet Sparar för läsning utan nätverk försvunnit. Den är nu tillgänglig även om du är offline.

 

 

 

 

 

Läs_step44: Läs från listan 

När du sedan läser artiklarna som du lagt till i Läslistan i Safari visas de gråade (iOS 6). Olästa artiklar kommer att visas i svart, vilket underlättar översikten. I iOS 7 fungerar det inte riktigt så här.

 

 

 

 

 

Läs_step55: Oläsa artiklar 

Du kan också tryck på Olästa längst upp för att snabbt få överblick över de artiklar som du ännu inte betat av. Försök hålla listan ganska kort, annars kan den vara svår att hitta i.

 

 

 

 

 

Läs_step66: Radera artiklar 

Det underlättar att hålla ordning så radera artiklar som du inte längre behöver. Dra bara ett finger åt vänster på artikeln så kan du välja Radera och ta bort den.

 

 

 

 

 

Läs_step77: Använd iCloud 

Det borde vara inställt som standard, men gå till Inställningar och iCloud. Se här till att Safari-altternativet är aktiverat. Det gör bland annat att Läslistan synkas via molntjänsten.

 

 

 

 

 

Läs_step88: Skrivbordssynkning 

Om du har iCloud aktiverat på din dator kommer alla artiklar i Läslistan att visas även där. Om du gör några ändringar kommer de att synas direkt även här.

 

 

 

 

 

Läs_step9

 

9: Fungerar på båda håll 

Ändringar som görs på din stationära dator visa på din iPad och vice versa. Du kan sköta din Läslista på vilken enhet som helst och de kommer hela tiden att vara fullständigt synkade.