Gör din MacBook personlig med COZPAd

Prylar 4 jun 2015

P R E S S R E L E A S E

Nu kommer en helt ny produkt för alla typer av bärbara datorer. Innovationen är en svensk uppfinning som kallas för COZPAd, och som gör datorn personlig. Samtidigt bidrar den till en mysigare känsla, då användaren slipper det kala, sterila och kalla underlaget på var sin sida om den bärbara datorns styrplatta.

De senaste åren har det blivit allt populärare att göra sin telefon, läsplatta eller laptop personlig med hjälp av ett väl valt skal. Detsamma gäller COZPAd, men den har också en viktig funktion. Mirja Lilja Hagsjö tröttnade på att frysa om händerna när hon arbetade med sin laptop. Först köpte hon muddar till handlederna men efter ett tag utformade hon en liten ”matta” som placerades på var sin sida om datorns styrverktyg.

Nu har idén utvecklats till en egen produkt, en accessoar till laptop, som kallas COZPAd.

Cozpad_1

– Den är till för alla som tycker om att ta hand om sina tekniska prylar och som vill göra dem till sina egna med en personlig prägel, säger Mirja.

COZPAd produceras i Kode på Västkusten. De tillverkas i ull från gotländska får och skinn från svensk nötkreatur. Dessutom finns den i ett antal olika färger, då i  fuskpäls eller fleece.

De mjuka små ”mattorna” sätts fast på datorn med liknande fästningsteknik som post-it-lappar, restickable. Detta gör att de kan tas bort och bytas ut ett stort antal gånger utan att ”klistret” försvinner. Tekniken gör också så att det inte blir några smutsiga märken eller spår på datorn.

– De som använder sin laptop med COZPAd kommer snabbt märka att den ger en mycket mer mysig och behaglig känsla när de använder sin laptop, det blir inga mer märken under handlederna av de vassa kanterna och ett plus till är att jag repar inte min klocka eller mina armband mer, säger Mirja

Mirja Lilja Hagsjö är 43 år och arbetar till vardags som projektledare på ett företag som formger, projektleder och producerar mötesplatser. På sin fritid har hon genom åren kommit på flera spännande innovationer och uppfinningar som inte kommit längre än till skrivbordsstadiet – men denna gång är det annorlunda.

Redan idag går det att beställa COZPAd på hemsidan www.COZPAd.com och inom kort kommer man kunna köpa den i välsorterade butiker med tekniktillbehör. Ett par COZPAd kostar från 250 till 450 kronor.

Cozpad_2

Foton:  Anna Hult