Flytta iTunes-bibliotek till ny Mac

OS X 19 feb 2013

Dags att byta till en ny Mac? Här visar vi hur du får med dig ditt iTunes-bibliotek i flytten

När du byter till en ny Mac och vill börja om på ny kula finns det ändå alltid ett par filer och mappar du gärna vill ha med dig, som till exempel ditt iTunes-bibliotek – navet i din Macs underhållningsavdelning. Att slå samman ett gammalt bibliotek med ett nytt brukade vara ganska knepigt, men tack vare ett par uppgraderingar från Apple de senaste åren är det nu enklare än någonsin. Det finns många sätt att göra detta på, men det här är det enklaste och smidigaste sättet vi känner till. Allt du behöver är en extern hårddisk som är tillräckligt stor för att kunna lagra din mediasamling. När du väl pluggat in den, öppna upp iTunes för att komma igång. Du kommer inte att behöva peta i mappar och filer i Finder för att få över dit bibliotek till din nya maskin heller. Tack vare sättet det är lagrat på din Mac behöver du bara öppna Finder i början och slutet av proceduren. Bara följ följande nio steg…

 

1: Städning

Innan du sätter igång, öppna ditt gamla iTunesbibliotek. Gå till Arkiv>Bibliotek>Ordna bibliotek och kryssa i de två rutorna (om möjligt). Klicka OK.

2: Döp om

För att göra överföringen tydligare, gå till iTunes Inställningar och under Allmänt ändrar du Biblioteksnamn så att du markerar att det är från din gamla Mac.

3: Hitta det

Gå till fliken Avancerat i iTunes Inställningar och leta upp platsen där biblioteket finns på din gamla Mac, vilket visas under Placering av mappen iTunes Media.

4: Gå till Finder

Öppna ett nytt Finder-fönster och gå till adressen du fann i steg 3. I det här fallet kommer vi bara att kopiera över musiken.

5: Till den externa

Koppla in en extern hårddisk som är tillräckligt stor för att rymma all musik du vill kopiera över. Samtidigt som du håller ner alt-tangenten drar du din musik dit.

6: En helt ny Mac

På din nya Mac öppnar du iTunes och går till Arkiv>Lägg till i bibliotek för att importera musiken från din externa hårddisk. Du kan även använda cmd+O.

7: Hitta filerna

I fönstret Lägg till i bibliotek letar du upp musiken du vill importera till ditt nya iTunes-bibliotek. I det här fallet kopierar vi bara över två album.

8: Testa att det fungerar

För att kontrollera att allt gått som det ska, sök efter ett album eller en låt som du kopierat över och spela upp den. Om du kan höra musiken har sammanslagningen fungerat.

9: Städa upp

När du är nöjd, gå till din externa hårddisk i Finder och ta bort alla oönskade filer. Se även till att tömma din Papperskorg efteråt.

 

iTunesflytt