Fixa en hemsida med Sparkle

25 sep 2015

Tillverkaren av Sparkle föreslår att du skippar det trista med att sätta ihop en hemsida och istället designar en fantastisk sajt som fungerar direkt. Vi är dock inte så säkra på att det är särskilt trist att designa en hemsida, men de har helt rätt när de säger att de kan hjälpa dig skapa en vacker och lockande hemsida på ett kick.

Sparkle är en WYSIWYG-redigerare som använder ett dra- och släppgränssnitt, vilket påminner oss om Apples produktivitetssvit iWork. Det innebär att du inte behöver ha någon som helst kunskap om HTML eller CSS. Kodning är inte inblandat alls, utan allt handlar om visuell design.

Redan från början tyckte vi att designprocessen var intuitiv och extremt enkel. Behöver du lite text? Ja, lägg då till en textruta. Behöver du en bild så lägger du till en bildruta och väljer en bild. Det är inte svårare än så. Det finns nyckelkomponenter på alla hemsidor, och allt Sparkle-användaren behöver göra är att göra lite finjusteringar.

Det är även väldigt lätt att flytta runt saker och ting. Ta tag i en handtag i en ruta och dra den till önskad storlek. Dra och flytta sedan rutan till rätt position. För att se till att alla element hålls på plats använder Sparkle det populära kolumnrutnätet med 12 kolumner och en bredd på 960 pixlar. Användarna är dock inte låsta till den storleken. Det finns ett alternativ att välja en annan bredd och ett annat antal kolumner, vilket skapar flexibilitet.

Inställningarna för varje sidelement ligger smidigt på högersidan av arbetsytan. Inställningarna för valda element använder enkla intuitiva kontroller för att skapa önskat resultat. Det finns många alternativ för att se till att användaren snabbt och enkelt kan anpassa alla detaljer.

Med alla element som krävs för en vacker sida på plats handlar det bara om att exportera designen. Sparkle lägger all nödvändig kod i en mapp och är redo att gå live. Allt användaren behöver göra är att ladda upp. Hur koden ser ut är ofta ett tvistefrö för webbproffs och programmerare, men Sparkle gör ett bra jobb med att producera ren och standardvänlig HTML- och CSS-kod – nästan lika bra som proffsens.

 

Sparkle_1

 

Omdöme

Sparkle är ett visuellt verktyg för webbdesign som riktar sig till dem som inte vill koda, eller inte vet hur. Dess WYSIWYG-gränssnitt är perfekt för att snabbt skapa hemsidor.

4/5

Pris: ca 750:-