Få tillgång till din originalbild efter redigering

iLife 6 maj 2013

Du har redigerat en bild med hjälp av iPhoto, men vill komma åt originalet. Det är lättare än du tror…

När Apple nyligen lanserade iPhoto för iPad var en av de mest användbara funktionerna möjligheten att jämföra dina redigerade bilder med originalbilden med ett enda knapptryck. Många människor kontaktade oss och undrade varför systemet inte är lika enkelt i iPhoto för Mac. De sa att det enda sättet att jämföra sina bilder på var genom att välja knappen Återgå till original i redigeringsfliken för varje bild, eller i menyfältet för Bilder.

Faktum är att det inte finns några uppenbara sätt att utföra jämförelsen mellan en redigerad bild och den oredigerade originalversionen. Att återgå till originalbilden är ett fullkomligt fungerande tillvägagångssätt, men för de större redigeringarna kan det ta rejält med tid för ändringarna att bearbetas. I dessa situationer finns det en mycket bättre lösning på problemet. En lösning som det är troligt att inte ens den erfarne iPhotoanvändaren hade någon aning om.

 

Steg för steg – Visa originalbilden under redigering

 

iphoto_ater_1011: Återgå

I Redigeringspanelen som glider in från höger finns alternativet att återställa din bild till dess originalform. Detta är en bra lösning om du är missnöjd med din redigering och vill börja om från början helt och hållet, men det kommer ta en stund att ta bort alla effekter.

 

 

 

 

 

iphoto_ater_1022: Använd Skift

När du har en redigerad bild framme, tryck helt enkelt på Shift-tangenten så kommer du direkt se originalbilden visas framför dig så länge du håller nere den. Växlingen sker direkt, så du slipper sitta och vänta.