Exportera dina bilder och projekt

OS X 10 jun 2013

Upptäck hur du exporterar dina Aperture-bilder till andra Apple-appar och kontakter

Du har arbetat riktigt hårt med att göra dina bilder och projekt helt perfekta, så nu vill du att andra också ska kunna uppskatta ditt hårda arbete. Vare sig du är ett vant proffs som dagligen använder Aperture som en del av ditt arbetsflöde, eller helt enkelt bara vill visa världen vad du lärt dig sedan du började använda Aperture är processen enkel. 

Att exportera bilder och projekt låter dig förflytta dina bilder någon annanstans – till en annan Mac, din iPhone eller iPad. Det är ett fantastiskt sätt för att organisera dina bilder inför en utskrift eller för att följa de ändringar du gjort på originalbilden som du först importerade. En export kommer även verkligen till sin rätt när du vill uppgradera din Mac och inte litar på att enbart Time Machine klarar av att ta hand om dina kära minnen eller professionella projekt.

Vilken anledning du än må ha är det bara att följa vår guide för att lära dig hur du levererar dina bilder till en mycket bredare publik.

 

Steg för steg – Export masters, versioner och projekt

Ap_export_1011: Sätt igång

Gå till fliken Library på vänstersidan. Vi kommer arbeta både i biblioteken Photos och Projects. Dubbelklicka först på Photos. 

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1022: Välj några bilder

Klicka på den bild du vill exportera. Om du vill exportera fler än en håller du bara ner Cmd medan du klickar på dem. 

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1033: Exportera masters

Vi kommer exportera bilderna som masters, d.v.s. originalfilerna som kom från kameran. Högerklicka på bilden och gå sedan till Export>Master.

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1044: Välj en plats

I fönstret väljer du en mapp där du sparar dina bilder. Klicka på rullgardinsmenyn Name Format. Du kan antingen behålla originalnamnet, eller ändra det.

 

 

 

 

 

Ap_export_1055: Namnet

Under Name Format väljer du Custom Name with Index. I fältet Custom Name skriver du in det nya filnamnet innan du klickar på Export Masters.

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1066: Olika versioner

Om du har justerat en bild kan du exportera den som en egen version. Välj bilden, högerklicka och välj Export > Version.

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1077: Välj rätt storlek

Välj en plats där du vill spara din bild. Ta fram alternativen vid Export Preset. För optimal kvalitet, välj en bildtyp med Original Size.

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1088: Exportera projekt

Med Export Projects så tar du med din alla masters och versioner som finns i ett projekt. Gå till biblioteket Projects till vänster i gränssnittet. 

 

 

 

 

 

 

Ap_export_1099: Konsolidera

Högerklicka > Export > Project as New Library. Välj en plats och ett namn, kryssa i Consolidate masters into exported library, och klicka sedan Export Library.

 

 

 

 

 

Baskunskap

IPTC

När du exporterar masters finns alternativet IPTC data. IPTC står för International Press Telecommunications Council – ett konsortium med globala nyhets-förmedlare. Om din bild innehåller metadata, inklusive IPTC innebär det att bilder har taggats enligt industristandard så att mottagare kan komma åt samma information om din bild.

 

Tips

Om du har problem med att högerklicka på dina bilder, kan du också komma åt Export-menyn genom att gå till File > Export, och sedan det specifika alternativ du behöver.