Enkrypto skyddar dina filer

30 maj 2016

Kryptering är en sak som många Mac-användare inte har en tanke på, särskilt när det handlar om filer som sparas lokalt på Macen. Även om det finns mängder av säkerhetsprogram på Mac App Store är krypteringsapplikationer mindre vanliga och många av de som finns har tydliga brister eller rena fel.

Encrypto är ett gratisprogram och riktar sig till dem som önskar börja kryptera filer och mappar på sin Mac. En av fördelarna med den här mjukvaran är att den knappt märks när den körs. Den kräver väldigt lite internminne och själva programmet består bara av några få tydliga fönster. Dra och släpp-systemet som används för att kryptera filerna är otroligt enkelt att använda, och det fungerar dessutom alldeles utmärkt för att kryptera en hel hög med filer samtidigt. Själva krypteringsprocessen sker direkt och automatiskt, men det kan ta väldigt olika lång tid innan det är klart, beroende på typ av fil och antalet filer som ska krypteras. Video och foton tar mycket längre än vanliga dokument, vilket förstås inte är så förvånande.

När krypteringen till slut är klar erbjuds du ett antal ytterligare funktionsalternativ. Det finns ett inbyggt utdelningsverktyg med vilket krypterade filer säkert kan distribueras till kontakter via AirDrop, men även via några andra program och funktioner. Encrypto rekommenderar också att man laddar ner programmet Hider 2, som kan göra filer osynliga för alla utom en själv. De båda är väl integrerade med varandra. Tyvärr kostar Hider nästan två hundra kronor numer, vilket gör att många säkert drar sig för att hämta det.

Att säkerhetsprogram är enkla att använda är superviktigt och det är också något som teamet bakom Encrypto förstått. Programmet är otroligt lättanvänt, och även om själva krypteringsprocessen tar sin lilla tid är det ett lågt pris att betala för den extra säkerhet som tekniken innebär. Med Excrypto vet du att dina filer är säkra.

Encrypto1

 

Omdöme

Det finns ingen anledning att tyngas ner av en massa komplicerade säkerhetsprogram för att skydda sin Mac. Encrypto erbjuder en nyckelfunktion helt gratis.

Betyg: 4,5/5

Pris: Gratis