Creative Kit 2016 – en kreativ svit för bildintresserade

OS X 20 okt 2015

Macphun Software har precis lanserat en uppdatering av deras programsvit Creative Kit. Den nya sviten kallad Creative Kit 2016 innehåller Pro-versionerna av företagets uppskattade kreativa program för  fotografer och andra bildintresserade.

Programmen som ingår är Tonality, Intensify, Noiseless, Snapheal och Focus, samt i och med den nya versionen även mjukvaran FX Photo Studio.

 

CK2016_4

 

Kort sammanfattning av de olika programmen

Noiseless CK

Noiseless är ett lättanvänt verktyg för fotografer på alla nivåer, och som innehåller ett antal förval för enkel brusreducering. Mer avancerade använder kan använda justeringspaneler för större kontroll.

 

Tonality CK

Tonality fokuserar på att med enkla medel låta dig skapa fantastiska svartvita bilder. Som användare kan du utgå ifrån förval och sedan finjustera dessa med hjälp av lagerliknande bildredigering och mängder av avancerade verktyg.

 

CK2016_3

 

Intensify CK

Intensify är som det låter ett program för att skapa lite mer drama eller tryck i bilder. Här finns verktyg för att förfina strukturer, förbättra detaljer och skärpa. Även här kan man utgå ifrån förval och sedan förfina med hjälp av kraftfulla verktyg.

 

Snapheal CK

Det här är ett avancerat verktyg för att fixa till bilder som inte är perfekta av olika anledningar. Du kan avlägsna objekt, ta bort blemmor i ansikten och mycket annat med hjälp av inkluderade verktyg. Har också fått utmärkelse på Mac App Store (2012).

 

Focus CK

Med Focus skapar du olika optiska effekter utan att behöva investera i dyra specialobjektiv. Skapa selektiv fokus, vinjettering, rörelseoskärpa och tiltshift-effekter på ett kick.

 

CK2016_3

 

FX Photo Studio CK

FX Photo Studio är ett kreativt kraftpaket för digitala konstnärer med hundratals olika effektfilter, bildramar och fotografiska effekter. Här kan du snabbt skapa bilder med vintage-känsla, förvandla dem till blyertsskisser, futuristiska 3D-bilder, oljemålningar och mycket mer.

 

De viktigaste nya/förbättrade funktionerna i Creative Kit 2016

  • Batchbehandling har tillkommit i programmen Tonality, Intensify och FX Photo Studio.
  • Ett omdesignat användargränssnitt bättre anpassat för fotografers behov av smidig och snabb redigering av bilder
  • Luminosity-maskning i Tonality och ett antal nya verktyg i andra program.
  • Förbättrad användarupplevelse vid delning av bilder mellan de olika programmen i sviten.
  • Installationsprocessen har förenklats avsevärt genom att alla program installeras på en gång och att det nu bara behövs en enda aktiveringsnyckel.
  • Flera mindre förbättringar och uppdateringar.

 

Priset för hela kitet ligger på 165 Euro, vilket betyder drygt 1 600 kronor.

Har du en tidigare version av Creative Kit kan du uppgradera gratis.

 

Du kan läsa mer om sviten på www.macphun.com .