Börja om med ett nytt iPhoto-bibliotek

iLife 16 apr 2013

Arkivera år av fotografier och ge iPhoto ett nytt liv

Med tanke på att det är möjligt för alla i familjen att spara bilder med hjälp av iPhoto, så kan man nästan höra hur programmet stönar under tyngden av alla bilder som sparats genom åren. Det första tecknet på detta är att programmet tar längre och längre tid att öppna upp och när iPhoto väl är igång så hackar det lite lätt när du scrollar igenom alla bilderna. Ett lätt sätt att komma runt detta är att skapa ett nytt bibliotek för varje år som passerar så att föregående år blir ett arkiv.  Du kan också skapa bibliotek för specifika områden så att alla dina semesterbilder återfinns på ett ställe. Detta är enkelt att göra och hjälper dig att dela in dina minnen så att du lätt kommer åt dem utan att de inkräktar på det du lägger till varje år. En annan fördel med det här systemet är att det blir lättare att säkerhetskopiera eftersom du inte behöver oroa dig för hela biblioteket utan bara det senaste som du skapat. Det är en enkel process och du kan skapa hur många bibliotek som helst. Du kan till och med skapa bibliotek för jobbrelaterade bilder, eller endast enstaka bilder.

 

”Skapa ett nytt bibliotek för varje år som går, så att föregående år blir ett arkiv”

 

Steg för steg – Skapa ett alternativt bibliotek i iPhoto

Nytt_bib_iphoto_1011: Alternativt klick

Håll nere Alt-tangenten på ditt tangentbord och dubbelklicka på iPhoto i programmappen eller i docken. Fortsätt hålla nere Alt-tangenten. Ett nytt fönster visar sig.

 

 

 

 

 

Nytt_bib_iphoto_1022: Helt nytt

I fönstret som dyker upp visas ditt nuvarande bibliotek samt möjligheten att skapa ett nytt. Klicka på ”Skapa nytt…” längst ner i fönstret.

 

 

 

 

 

 

Nytt_bib_iphoto_1033: Placera biblioteket

Här väljer du vad det nya biblioteket ska heta och vart det ska placeras. Vi rekommenderar ett originellt namn, som på ett bra sätt beskriver bibliotekets innehåll, i det här fallet året, och en placering i mappen Bilder.

 

 

 

 

 

Nytt_bib_iphoto_1044: Börja ladda

När du vill ladda ditt nya bibliotek så repeterar du steg 1 och 2 och väljer det du just skapat i listan. iPhoto startar alltid med det senast valda biblioteket.