Bli konstnär med AKVIS Pastel

20 maj 2015

Förvandla dina foton till konstnärliga mästerverk med hjälp av Akvis smidiga program

Det kan finnas många skäl till att man vill redigera ett foto och få det att se ut som en målning istället. Det kan bli något läckert, du har själv kontroll över hur det blir och det är mycket billigare än att anlita en riktig konstnär. Akvis Pastel är framtaget för just detta syfte och levererar också på alla de här punkterna.

Om du inte är så konstnärligt lagd och tror att det kommer att bli svårt att få till något vettigt resultat behöver du inte oroa dig, Pastel inkluderar nämligen ett en-klicksalternativ för alla som vill ha hjälp och få ett snabbt resultat. Börja med att öppna fotot du vill arbeta med, välj en av de 14 mallarna och tryck på Play-knappen. För dig som vill ha lite mer kontroll över resultatet kan programmet erbjuda fler alternativ.

 

akvispastel_1

Efter att du importerat din bild (du kan bara jobba med en bild åt gången) får du tillgång till många olika parametrar, däribland krittjocklek, styrkan på dragen, utsmetning och pappersfärg – det senare har en signifikant påverkan på den färdiga målningen. När du ändrar reglagen kan du bara se förändringen i en liten del av hela bilden – om du vill se hur hela bilden blir med de nya inställningarna måste du konvertera om allt igen. Det är en förståelig begränsning då det gör att Pastel även fungerar vettigt på äldre hårdvara. Det tar lite extra tid, men skapar inga stora problem om man har en dator med vettig processorkraft, inte ens om man använder maximal förhandsvisningsstorlek på 700 pixlar.

I de allra flesta fall blir resultaten i programmet bra. Vilket genomslag effekten får varierar förstås från bild till bild – vår erfarenhet efter testet är att resultaten blir bättre med landskapsbilder än med porträttfoton. Konverteringen såg dock nästan alltid verklig ut. Om du vill dela ut dina filer kan du exportera målningen som JPEG, PNG, BMP eller TIF och Pastel låter dig också dela med dig av din konvertering på Facebook, Twitter, Flickr och andra tjänster. Trots att det bara går att arbeta på en bild åt gången stödjer programmet batch-bearbetning – du väljer bara en källmapp, en målmapp och en preset så sköts resten automatiskt.

Pastel är helt klart ett bra program som skapar snygga pastellrenderingar av dina foton och gör det till ett pris som är överkomligt.

 

Köpa?

För Skapar lätt trovärdig konst i pastellfärg

Emot Begränsade efterbearbetningsalternativ

Betyg: 4/5

Pris: ca 450:-