Bästa, realistiska konceptvideon för iOS 7?

Nyheter 12 apr 2013

iOS 7 skulle kunna få stöd för widgetar på hemskärmen, snabbjustering av olika inställningar och lite annat spännande om den här seriösa konceptvideon liknar något som Apple har funderingar på

ios7_konc_3Under senaste tiden har det börjat dyka upp många olika koncept och förslag på hur kommande iOS-versionen skulle kunna komma att se ut, både vad gäller gränssnitt och funktionalitet. När nu Jony Ive är chef för den avdelning som Apple kallar Human Interface-team har spekulationerna kring utseendet på och känslan i kommande iOS 7 eskalerat.

Designern Frederico Bianco har skapat sin egen version av hur systemet skulle kunna se ut och det är onekligen ett spännande koncept. Du kan se skärmdumpar på hans Flickr-sida (www.flickr.com/photos/fbianco/)  och det finns även en YouTube-video att titta på.

Videon visar upp en önskelista med funktioner, men många av dem stämmer överens med vad många tror kommer att dyka upp i den nya iOS-versionen – som med största sannolikhet kommer senare i år, även om det tydligen är så att projektet har försenats lite. Snabb åtkomst till olika grundinställningar, möjlighet att snabbt svara på meddelanden och widgetar till hemskärmen är alla idéer som det har spekulerats om tidigare, men i den här videon visas de upp på ett väldigt realistiskt sätt. Lite extra speciellt är det som konceptskaparen kallar Shelf eller hylla på svenska och som ska fungera lite som en bokhylla för dokument, eller dokumenthanterare – om vi tolkar det rätt. Här finns också ett nytt sätt att ladda ner material från nätet i Safari.

Ett koncept är det, men onekligen ett ganska spännande sådant…

Ta en titt på videon här nedanför:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JdW4qNeFkBk]