Apple släpper ny version av iPod touch

Nyheter 4 jun

I slutet av maj presenterade Apple den nya iPod touch med bättre prestanda, kapacitet och kommunikationsmöjligheter. Det Apple-designade A10 Fusion-chippet ger högre prestanda för spel och för första gången på iPod stöds fängslande upplevelser med förstärkt verklighet (AR) och FaceTime-grupper som gör det enkelt att chatta med släkt, vänner och kolleger, på en och samma gång.

”Nu gör vi vår mest prisvänliga iOS-enhet ännu bättre med dubbelt så hög prestanda som tidigare, FaceTime-grupper och förstärkt verklighet”, säger Greg Joswiak, Apples vice marknadschef.
”Den ultratunna och lätta designen hos iPod touch har alltid gjort den till en perfekt enhet för spel, musik och mycket annat var du än är.”

iPod touch finns nu med 256 GB lagringsutrymme, vilket ger massor av plats för att ladda ner musik att lyssna på offline via Apple Music eller iTunes Store. Med Apple Music får prenumeranter tillgång till en musikkatalog på över 50 miljoner låtar, tusentals spellistor, Beats 1 Radio och utvalt material dagligen från världens främsta musikexperter. Prenumeranter kan skapa sina egna spellistor, titta på musikvideor, lyssna på exklusiva Beats 1-program med sina favoritartister när de vill och dela musik med sina vänner.

iOS är världens största spelplattform och med tre gånger snabbare grafik blir spelupplevelsen på nya iPod touch ännu jämnare och snyggare. I höst kan spelare se fram emot Apple Arcade, en spelprenumerationstjänst med över 100 nya och exklusiva spel utan annonser eller ytterligare köp, och möjlighet att ladda ner spel och spela dem offline. Apple Arcade är det perfekta komplementet till det redan så populära utbudet av gratisspel på App Store.

Med nya iPod touch får du också underhållande och produktiva AR-upplevelser för spel, utbildning och när du surfar på Internet. AR-upplevelsen blir ännu mer engagerande och fängslande med de nya funktionerna för delad AR, permanent AR som är knuten till en specifik plats och bilddetektering som gör det möjligt för nya iPod touch att magiskt väcka liv i verkliga 3D-föremål som leksaker eller skulpturer.

De nya iPod touch-modellerna går att köpa nu och kostar från 2 695 kronor (32 GB).