Apple presenterar ny tv-app

Nyheter 3 Nov 2016

P R E S S R E L E A S E

Apple presenterade idag en ny tv-app som erbjuder en enhetlig upplevelse för användare som vill upptäcka och titta på tv-program och filmer från flera appar på Apple TV, iPhone och iPad. Den nya tv-appen utgör en plats där användare kan titta på och upptäcka tv-program och filmer. Apple presenterade även en ny Siri-funktion till Apple TV, som gör att tittare kan se på direktsända nyheter och sportevenemang från alla sina appar. Det har aldrig varit enklare att titta på tv-program och filmer på alla Apple-enheter.

”Appar på Apple TV, iPhone och iPad har blivit det vanligaste sättet för många av oss att titta på tv”, säger Eddy Cue som är Apples vice vd för internetmjukvara och -tjänster. ”Tv-appen visar dig allt nytt du kan titta på och du kan enkelt hitta tv-program och filmer från många appar på ett och samma ställe.”

Viktiga funktioner i tv-appen:

  • Titta nu: Under Titta nu hittar tittarna sina samlingar med tillgängliga program och filmer från iTunes och appar. Från Titta nu kan tittarna sedan gå vidare till Nästa eller Rekommenderade och välja vad de vill titta på.
  • Nästa: Användarna kan titta på aktuella program och filmer, till exempel nya hyrfilmer och inköp från iTunes, och allt presenteras i den ordning som användarna troligen vill titta på innehållet. När en tittare har sett färdigt på ett avsnitt visas till exempel nästa avsnittautomatiskt först i Nästa-kön tillsammans med nya avsnitt i den takt de blir tillgängliga. Om en användare vill fortsätta att titta på ett program och direkt fortsätta där de slutade är det bara att be Siri om hjälp.
  • Rekommenderade: Tittarna kan utforska en suverän samling med utvalda och populära program och filmer, till exempel samlingar som har handplockats av Apples redaktörer samt särskilda kategorier och genrer som barnprogram, science fiction och komedier.
  • Bibliotek: Tittarna har åtkomst till sina samlingar med iTunes-filmer och tv-program som de har hyrt eller köpt på iTunes.
  • Affär: Om användarna letar efter något nytt kan de ta en titt i affären och hitta suveränt nytt innehåll på olika videotjänster som de ännu inte har laddat ner eller ännu inte prenumererar på, tillsammans med de senaste titlarna på iTunes.
  • Tv-appen kommer att finnas till Apple TV, iPhone och iPad och hålls alltid synkad. När användarna börjar titta på en enhet kan de därmed enkelt fortsätta där de slutade på sina andra Apple-enheter.

Se direktsänd tv med Siri
Siri får ännu fler kraftfulla funktioner och gör det nu otroligt enkelt att titta på direktsända nyheter och sportevenemang på Apple TV. Siri har nu koll på direktsända sportevenemang på olika appar, så att användarna kan säga saker som ”Titta på matchen mot Stanford” eller ”Vilka matcher spelas nu?”. Siri vet mer om matcherna, kan visa aktuella matchresultat och kan ta tittarna direkt till liveströmmen i motsvarande app. Tittarna kan även se direktvideo genom att bara säga namnet på appen, till exempel ”Titta på CBS News” utan att behöva navigera till appens liveström.

Enkel inloggning för betal-tv-appar
Utöver den nya tv-appen får kunder i USA ett lättare sätt att titta på betal-tv-appar med enkel inloggning. Från och meddecember behöver prenumeranter på DIRECTV och DISH Network med flera bara logga in en gång på Apple TV, iPhone och iPad för att direkt få tillgång till appar som ingår i deras betal-tv-prenumeration.

Sedan införandet för bara ett år sedan har senaste Apple TV inneburit en revolution för vardagsrumsupplevelsen med 8 000 appar, inklusive 2 000 spel och 1 600 videoappar i olika kategorier som sport, nyheter, träning, utbildning, barnprogram, livsstil och annat.

Tillgänglighet
Tv-appen och enkel inloggning kommer i december som en gratis mjukvaruuppdatering till Apple TV- (4:e generationen), iPhone- och iPad-kunder i USA. Om och i så fall när en motsvarande lösning kommer hit återstår att se.
AppleTV_nytv1