Apple presenterar helt ny MacBook Pro

Nyheter 31 okt 2016

P R E S S R E L E A S E

Apple presenterade idag sin tunnaste och lättaste MacBook Pro någonsin. Den är utrustad med det banbrytande gränssnittet Touch Bar som består av en ljusstark Retina-skärm med Multi-Touch-funktioner som ersätter den traditionella raden med funktionstangenter. Nya MacBook Pro har den ljusstarkaste Retina-skärmen med störst färgomfång hittills, den praktiska och säkra Touch ID-funktionen, ett tangentbord med tydligare gensvar, en större Force Touch-styrplatta och ett ljudsystem med dubbelt så stort dynamiskt omfång. Den är också vår kraftfullaste MacBook Pro någonsin med sjätte generationen fyrkärniga och dubbelkärniga processorer, upp till 2,3 gånger snabbare grafik jämfört med föregående generation, supersnabb SSD-lagring och upp till fyra Thunderbolt 3-portar.

Med Touch Bar har du alltid reglage nära till hands. Touch Bar anpassas dessutom när du använder systemet eller appar som Mail, Finder, Kalender, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X med flera samt vissa appar från andra leverantörer. Touch Bar kan tillexempel visa flikar och favoriter i Safari, göra det enkelt att komma åt emojisymboler i Meddelanden och att redigera bilder eller spola framåt och bakåt i videoklipp i Bilder och väldigt mycket annat.

”Den här veckan är det 25 år sedan vi lanserade Apples första bärbara dator. Under årens lopp har varje generation innehållit nya innovationer och funktioner, och det känns passande att den alldeles nya generationen MacBook Pro är vårt största framsteg hittills”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing hos Apple. ”Tack vare nya banbrytande Touch Bar, den smidiga Touch ID-funktionen, den bästa Mac-skärmen vi någonsin gjort, kraftfull prestanda, bättre ljud, blixtsnabb lagring och Thunderbolt 3-anslutning i vår tunnaste och lättaste bärbara Pro-dator hittills är nya MacBook Pro den mest avancerade bärbara datorn som någonsin har gjorts.”

Vår tunnaste och lättaste MacBook Pro någonsin
Vi har byggt vidare på de innovativa lösningarna vi använde i MacBook och har gett nya MacBook Pro ett unibody-hölje med en helt ny design, helt i metall. Det gör nya MacBook Pro till en robust och kompakt bärbar dator som samtidigt är otroligt tunn och lätt. 13-tums MacBook Pro är bara 14,9 mm tunn, vilket innebär att den är 17 procent tunnare och 23 procent mindre jämfört med modellerna från föregående generation. Den väger 1,3 kg och är drygt 200 g lättare än föregående generation. Nya 15-tums MacBook Pro är med sina 15,5 mm 14 procent tunnare och 20 procent mindre än äldre modeller. Den väger 1,8 kg, vilket är drygt 200 g lättare än föregående generation.

Touch ID – nu på Mac
Den praktiska och säkra funktionen Touch ID, en av de funktioner som kunder redan har och gillar på iPhone och iPad, harintegrerats i strömbrytaren. När du har registrerat ditt fingeravtryck i Touch ID på din MacBook Pro kan du enkelt låsa upp datorn, byta till ett annat användarkonto och handla säkert med Apple Pay på webben med ett enda tryck. Touch ID läser snabbt och exakt av ditt fingeravtryck och använder avancerade algoritmer till att känna av och matcha det med Secure Element i Apples nya T1-chip.

Apples ljusstarkaste skärm med störst färgomfång på en bärbar dator
På den bästa Mac-skärmen hittills blir bilderna mer levande, detaljrika och verklighetstrogna än någonsin tidigare. Retina-skärmen på nya MacBook Pro är lika tunn som en MacBook-skärm (0,88 mm) och har en ljusstyrka på 500 cd/m2, vilket gör den 67 procent ljusstarkare än föregående generation. Den har också 67 procent högre kontrast och är den första skärmen på en bärbar Mac som stöder stora färgomfång. Ochtack vare nya strömsparande tekniker, som en större pixelöppning, variabel uppdateringsfrekvens och strömsnålare led-lampor, förbrukar skärmen 30 procent mindre ström än tidigare.

Vår kraftfullaste MacBook Pro hittills
Med kraftfulla processorer, banbrytande grafik, blixtsnabb SSD-lagring, snabbt minne och en avancerad termisk arkitektur får du otrolig proffsprestanda i ett mycket tunnare format. Tack vare en sjätte generationen dubbelkärnig Intel Core i5-processor med eDram, en dubbelkärnig Intel Core i7-processor med eDram och en fyrkärnig Intel Core i7-processor får du processorprestanda på hög nivå samtidigt som du sparar ström. Nya 15-tums MacBook Pro har diskreta kraftfulla Radeon Pro-grafikkort med upp till 2,3 gånger högre prestanda jämfört med föregående generation. 13-tums MacBook Pro har istället Intel Iris Graphics som nu är upp till dubbelt så snabba. Alla modeller har SSD-lagring med sekventiella läshastigheter på upp till 3 GB/s och Thunderbolt 3 som kombinerar dataöverföring, laddning och dubbel videobandbredd i en port så att användarna kan ansluta en 5K-skärm och ladda MacBook Pro med en enda kabel.

Nya MacBook Pro har dessutom:

  • Mycket större Force Touch-styrplattor – 46 procent större på 13-tums MacBook Pro och dubbelt så stor på 15-tums MacBook Pro.
  • Ett tangentbord med mer distinkt gensvar som är bekvämare att skriva på och har andra generationens fjärilsmekanism.
  • Högre, mer verklighetstroget ljud genom högtalare med dubbelt så stort dynamiskt omfång och djupare bas.
  • macOS Sierra, världens mest avancerade operativsystem för datorer, med nya funktioner som Siri-integrering, universella urklipp och Apple Pay på nätet samt Bilder som gör det enkelt att återupptäcka de bästa minnena, ordna biblioteket och fixa till bilder som ett proffs.

 

MBP_ny2

 

Priser och tillgänglighet

  • 13-tums MacBook Pro kostar från 16 995 kr och har en 2,0 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,1 GHz, 8 GB minne samt 256 GB flashlagring och skickas idag.
  • 13-tums MacBook Pro med banbrytande Touch Bar och Touch ID kostar från 20 595 kr och har en2,9 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,3 GHz, 8 GB minne samt256 GB flashlagring och levereras inom två till tre veckor.
  • 15-tums MacBook Pro kostar från 26 995 kr och har banbrytande Touch Bar och Touch ID, en 2,6 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,5 GHz, 16 GB minne samt 256 GB flashlagring och levereras inom två till tre veckor.
  • Mer teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns online på apple.com/se/macbook-pro.