Apple presenterar iPhone 7 och iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition

Nyheter 31 mar 2017

P R E S S R E L E A S E

Nu kan kunder köpa iPhone i en vacker ny finish och hjälpa Globala fonden i deras kamp mot spridningen av aids

Apple presenterade idag iPhone 7 och iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition i en vacker röd aluminiumfinish för att uppmärksamma samarbetet mellan Apple och (RED), som har pågått i över tio år. Nu kan kunderna vara med och bidra till Globala fonden och hjälpa världen att ta ytterligare ett steg på vägen mot en aidsfri generation. iPhone (PRODUCT)RED Special Edition kan beställas online världen över och i butik från och med fredagen den 24 mars.

”Sedan vi inledde samarbetet med (RED) för tio år sedan har våra kunder bidragit stort till arbetet med att bekämpa spridningen av aids genom att köpa våra produkter, från den allra första modellen av iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition till dagens sortiment av Beats-produkter och tillbehör till iPhone, iPad och Apple Watch”, säger Apples vd Tim Cook. ”Dagens lansering av iPhone (PRODUCT)RED Special Edition i en underbart läcker röd finish är vårt största (PRODUCT)RED-erbjudande hittills och tänkt som en hyllning till vårt samarbete med (RED). Vi ser oerhört mycket fram emot att sätta den i händerna på våra kunder.”

”Apple bidrar mer till Globala fonden än något annat företag i hela världen och har skänkt över 130 miljoner dollar genom samarbetet med (RED)”, säger Deborah Dugan, vd på (RED). ”Genom att kombinera den globala spridningen av världens mest älskade smartphone med vår kamp för att öka tillgången till livsviktiga ARV-mediciner i Subsahariska Afrika kan vi nu ge kunderna en unik möjlighet att påverka och vara med och bidra till Globala fondens arbete genom att köpa denna nya, vackra (PRODUCT)RED iPhone.”

iPhone 7 och iPhone 7 Plus är de bästa och mest avancerade iPhone-modellerna någonsin, fullpackade med unika innovationer som förbättrar användningen av iPhone på alla de olika områden där den används varje dag. Båda modellerna är utrustade med världens mest populära kamera med avancerade kamerasystem som kan användas till att ta otroligt bra bilder och spela in fantastisk video i såväl ljus som mörker; mer kraft och högre prestanda tack vare den bästa batteritiden någonsin på en iPhone; utmärkta stereohögtalare och brett färgsystem från kamera till skärm; allt i en vatten- och dammtålig design. iPhone levereras med iOS 10, som ger användare möjlighet att skicka mer uttrycksfulla och animerade meddelanden, nya sätt att använda Siri tillsammans med olika appar, nya snygga versioner av apparna Kartor, Bilder, Apple Music och News samt appen Hem, som erbjuder ett enkelt och säkert sätt att ställa in, hantera och styra produkter i hemmet från en och samma plats.

(RED) kämpar hårt för att erbjuda livsavgörande insatser mot spridningen av hiv och aids i de afrikanska länderna söder om Sahara, där mer än två tredjedelar av världens alla hiv-smittade människor lever. De pengar som samlas in via (RED) går oavkortat till Globala fondens hiv-/aids-program, som bedriver testning, rådgivning, behandling och förebyggande arbete med särskilt fokus på att motarbeta överföringen av viruset från mor till barn. Sedan starten 2006 har (RED) samlat in över 465 miljoner dollar till Globala fonden, varav över 130 miljoner dollar kommer från Apple.

Priser och tillgänglighet

  • iPhone 7 och iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition kommer att finnas i modeller på 128 GB och 256 GB och kommer att finnas att köpa från 8 595 kr på Apple.com och i Apple Store-butiker samt hos Apple-auktoriserade återförsäljare och utvalda operatörer (priserna kan variera).Specialutgåvan (PRODUCT)RED iPhone sällar sig till versionerna i gagatsvart, svart, silver, guld och rosa guld.
  • Försäljningen av de båda modellerna inleds världen över fredagen den 24 mars, med leveransstart till kunderna i slutet av mars i USA och över 40 andra länder, däribland Australien, Belgien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Taiwan, Thailand och Tyskland. I april startar försäljningen i Brasilien, Chile, Colombia, Indien, Turkiet och andra länder.
  • Specialutgåvan av iPhone sällar sig till det befintliga utbudet av (PRODUCT)RED-produkter, som är tillgängligt för kunder året om, inklusive hela iPod-serien, Beats Solo 3 Wireless on-ear-hörlurar, Beats Pill+ Portable Speaker, iPhone 7 Smart Battery Case och en lång rad tillbehör till iPhone, iPad och Apple Watch.
  • iPhone SE, den mest kraftfulla telefonen med 4-tumsskärm, finns att köpa från och med fredagen den 24 mars i modeller på 32 GB och 128 GB, vilket innebär en fördubbling av den nuvarande kapaciteten, och ersätter modellerna på 16 GB och 64 GB. Samtliga modeller säljs till utgångspriset 4 695 kr på Apple.com och i Apple Store-butiker.
  • Nya färger på Apple-designade silikonskal till iPhone 7 och iPhone 7 Plus i färgerna azurblå, kamelia och kiselgrå och läderskal i mullvadsgrå, safirblå och smultron kommer också att finnas att köpa på Apple.com och i Apple Store-butiker från 349 kr.
  • Med programmet för inbyte mot iPhone kan kunder byta in sina godkända smartphones och få ett tillgodohavande som kan användas vid köp av en ny iPhone.*
  • Alla kunder som köper iPhone 7 eller iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition eller iPhone SE kommer att erbjudas kostnadsfri Personal Setup, i butik eller online*. Vi hjälper då till med att anpassa iPhone genom att ställa in e-post, visa nya appar på App Store och mycket mer.
  • Den som vill lära sig grunderna om iPhone eller vill gå vidare till nästa nivå kan anmäla sig till en kostnadsfri workshop, som erbjuds i alla Apple Store-butiker.
* Där detta erbjuds.
IPRED2