Apple presenterar Clips

Nyheter 27 mar 2017

P R E S S R E L E A S E

Den nya appen Clips till iPhone och iPad är otroligt enkel att använda och innehåller ett nytt innovativt sätt att skapa rörlig text

Apple har nyligen presenterat Clips, en ny app som kan användas till att skapa uttrycksfulla videor på iPhone och iPad. Appen har en unik design och kan användas till att kombinera videoklipp, bilder och musik till oerhört snygga videor som kan delas via appen Meddelanden eller på Instagram, Facebook och andra populära sociala nätverk.

Clips innehåller även den banbrytande nya funktionen Livetexter, som gör att användaren kan skapa rörliga undertexter och bildtexter med hjälp av rösten. Med roliga effekter som serietidningsfilter, pratbubblor, former och animerade posters i helskärmsformat kan användaren skapa oerhört personliga videor.

”Med Clips kan användare av iPhone och iPad upptäcka nya sätt att uttrycka sig med hjälp av videoklipp och appen är otroligt enkel att använda”, säger Apples vice vd för Apps Product Marketing Susan Prescott. ”Med effekter, filter och den nya underbara funktionen Livetexter som har designats för Clips kan vem som helst med några enkla tryck skapa otroligt snygga videor som är enkla att dela.”

Med Clips kan användaren skapa videor med flera klipp på iPhone eller iPad utan tidslinjer, spår eller komplicerade redigeringsverktyg. Genom att trycka och hålla ner en knapp kan användaren spela in livevideo och ta bilder eller lägga till dem direkt från bildbiblioteket. Sedan är det bara att lägga till snygga filter, pratbubblor, former eller emoji-symboler. Användaren kan dessutom lägga till posters i helskärmsformat med animerad bakgrund och anpassningsbar text. Clips innehåller mängder av ljudspår, som anpassas automatiskt efter videons längd.

Med den nya funktionen Livetexter i Clips kan användaren lägga till undertexter och rörliga bildtexter med hjälp av rösten. Undertexter genereras automatiskt i takt med att användaren talar och visas på skärmen perfekt synkade med användarens röst. Användaren kan mixa och matcha olika stilar och trycka på en bildtext för att justera text och skiljetecken eller lägga till en emoji-symbol. Livetexter har stöd för 36 olika språk.

Videor som skapas med Clips kan delas direkt på populära sociala nätverk och videowebbplatser, som Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo med flera. När du delar en video via Meddelanden kan Clips ge förslag på vem du ska skicka den till baserat på vem som förekommer i videon och vem du vanligen delar innehåll med. När du väljer något av de namn som föreslås klistras videon in i ett meddelande och kan skickas med ett enkelt tryck.

Priser och tillgänglighet
Clips kan laddas ner gratis från App Store från och med april och är kompatibelt med iPhone 5s och senare, nya 9,7-tums iPad, alla iPad Air- och iPad Pro-modeller, iPad mini 2 och senare samt iPod touch (sjätte generationen). Enheterna måste ha iOS 10.3.

 

Clips2