Apple presenterar Apple TV+, en ny mötesplats för världens mest kreativa historieberättare

Nyheter Idag 11:26

Apples nya abonnemangstjänst för video i den nya Apple TV-appen ger användarna tillgång till originalproducerade serier, filmer och dokumentärer
Apple TV+, som lanseras i höst, är en ny mötesplats för världens mest hyllade kreativa talanger.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag Apple TV+, den nya mötesplatsen för världens mest kreativa historieberättare, där användarna kommer att kunna se originalproducerade serier, filmer och dokumentärer från och med i höst. Apple TV+, Apples nya abonnemangstjänst för originalproducerad video, kommer att erbjuda ett helt nytt programutbud från några av världens mest hyllade kreativa talanger, till exempel Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu och många andra. Via Apple TV-appen får abonnenterna tillgång till ett urval av inspirerande och autentiska berättelser med känslomässigt djup och fängslande karaktärer i olika åldrar och livssituationer – reklamfritt och on-demand.

”Vi känner oss väldigt hedrade över att världens främsta historieberättare – både framför och bakom kameran – kommer till Apple TV+”, sägerEddy Cue, Apples vice vd för Internet Software and Services. ”Vi är glada och stolta över att kunna ge tittarna en förhandstitt på Apple TV+ och ser fram emot att presentera hela utbudet för dem i höst. På Apple TV+ kommer alla film- och tv-intresserade att få uppleva berättande i absolut toppklass.”

 

Den nya Apple TV-appen samlar olika sätt att titta på serier, film, sport, nyheter och annat i en och samma app.
Dessutom lanserar Apple den helt nya Apple TV-appen och Apple TV-kanaler som kommer i maj 2019. Den nya Apple TV-appen samlar olika sätt att titta på serier, film, sport, nyheter och annat i en och samma app på iPhone, iPad, Apple TV, Mac, smarta tv-apparater och streamingenheter. Användarna kan abonnera och titta på nya Apple TV-kanaler och enbart betala för de tjänster de vill ha, som HBO, SHOWTIME ellerStarz – on-demand, online eller offline, med otrolig bild- och ljudkvalitet. De kan se på sport och nyheter via kabel- och satellitkanaler samt köpa eller hyra film, serier och tv-program från iTunes. Allt i den nya, personligt anpassade Apple TV-appen.
Från och med i maj kan kunderna välja fritt vilket utbud av Apple TV-kanaler de vill abonnera på och titta på allt i Apple TV-appen, utan att behöva några andra appar, konton eller lösenord. Bland Apple TV-kanalerna finns populära tjänster som HBO, Showtime, Starz, CBS All Access, EPIX, Smithsonian, Tastemade, Noggin och nya tjänster som MTV Hits. Fler kanaler tillkommer senare, världen över.

Från och med i maj kan kunderna välja fritt vilket utbud av Apple TV-kanaler de vill abonnera på och titta på allt i Apple TV-appen.
Den nya Apple TV-appen anpassar innehållet i appar och tjänster efter tittaren genom att bygga upp en stor förståelse för användarens intressen utan att göra avkall på integriteten. Appen ger förslag på program och filmer från över 150 streamingappar, till exempel Amazon Prime och Hulu, samt betal-tv som Canal+, Charter Spectrum, DIRECTV NOW och PlayStation Vue. Optimum och Suddenlink från Altice tillkommer senare i år. Tillgängligheten kommer variera beroende på land.

Apple TV-appen kommer dessutom att innehålla de hundratusentals filmer och tv-program som just nu går att köpa eller hyra i iTunes Store.

Priser och tillgänglighet för videoabonnemang med Apple TV+ kommer att meddelas senare i höst.

Den helt nya Apple TV-appen kommer i maj till iPhone-, iPad- och Apple TV-användare i över 100 länder som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering, och i höst kommer den även till Mac. Om det inkluderar Sverige återstår att se.

 

Alla bilder: Apple