Apple presenterar Apple Arcade, världens första spelabonnemang för mobilenheter, datorer och vardagsrummet

Nyheter Idag 16:23

P R E S S M E D D E L A N D E

Apple presenterade nyligen Apple Arcade, en abonnemangstjänst som kommer att innehålla över 100 nya spel, inklusive originaltitlar från hyllade spelskapare som till exempel Hironobu Sakaguchi, Ken Wong och Will Wright.Spelen för Apple Arcade har valts ut för sin originalitet, kvalitet, kreativitet och spelglädje och för att tilltala spelare i alla åldrar. Kunderna kommer att ha tillgång till alla de handplockade spelen i Apple Arcade. Spelen kan användas obegränsat, är fria från reklam och annonsspårning, respekterar användarnas integritet och kräver inga ytterligare inköp.
App Store är världens mest framgångsrika och dynamiska spelplattform, med nästan 300 000 gratis- och betalspel. Gratisspel finansieras med reklam eller köp inuti appar och spelas av hundratals miljoner människor världen över. Betalspel får ofta fina recensioner och är omtyckta av spelarna. De har däremot en mindre publik eftersom det är svårt att konkurrera med gratisspelen. Ett abonnemang på Apple Arcade ger tillgång till betalspel via App Store, som har över en miljard spelintresserade användare. Apple Arcade är ett perfekt komplement till den enormt populära katalogen med gratisspel på App Store, och kommer att göra iOS till en självklar plattform för spelare i alla åldrar.

Apple handplockar inte bara spelen i Apple Arcade, utan bidrar också till utvecklingskostnaderna och har ett tätt samarbete med spelskaparna för att förverkliga deras idéer. Spelen i Apple Arcade skapas av några av världens mest kritikerrosade spelutvecklare. Tack vare underhållande och uppslukande spelupplevelser med originalgrafik och specialskriven musik har de vunnit användarnas beundran. Tjänsten kommer att innehålla spel från Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, KleiEntertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo och många fler.
”App Store är världens största och mest framgångsrika spelplattform. Nu tar vi spelen ännu längre med Apple Arcade, det första spelabonnemanget för mobilenheter, datorer och vardagsrummet”, säger Phil Schiller, Apples vice vd för internationell marknadsföring. ”Tillsammans med några av de mest innovativa spelutvecklarna i världen utvecklar vi över 100 nya originalspel för iPhone, iPad, Mac och Apple TV. Apple Arcade kommer att passa perfekt för familjer. Spelen är fria från reklam och extra inköp och skyddar användarnas integritet. Vi tror att Apple Arcade kommer att bli en stor framgång bland spelare i alla åldrar.”
Apple Arcade är ett nytt och innovativt sätt att få tillgång till en samling helt nya spel, som inte kommer att vara tillgängliga via någon annan mobilplattform eller abonnemangstjänst. Istället för att betala för varje spel får användare som abonnerar på Apple Arcade möjlighet att prova på alla spel som ingår i tjänsten utan att det kostar något extra. I abonnemanget ingår hela upplevelsen av spelen, inklusive alla funktioner, allt innehåll och alla kommande uppdateringar, så det krävs inga inköp utöver själva abonnemanget. Alla spel kan spelas offline och många spel har stöd för spelkontroller. Eftersom man kan spela Apple Arcade-spel på iPhone, iPad, Mac och Apple TV är det enkelt att fortsätta där man slutade även om man byter till en annan enhet. Nya spel kommer att lanseras med jämna mellanrum.
Apple Arcade lanseras hösten 2019 i fler än 150 länder via en ny flik i App Store för iOS, macOS och tvOS. Utvecklare som är intresserade av att medverka i Apple Arcade kan besöka developer.apple.com/apple-arcade.

”The Pathless” av Annapurna Interactive, som kommer till Apple Arcade i höst, kommer att kunna spelas på iPhone, iPad, Mac och Apple TV.
Med App Store satte Apple igång ett världsomfattande appfenomen som har revolutionerat människors sätt att arbeta, kommunicera, studera och spela. App Store driver appekonomin och har dragit in 120 miljarder dollar till utvecklare världen över. Idag är App Store världens säkraste och mest dynamiska appmarknad, med över en halv miljard besökare varje vecka. Integritet, säkerhet, kvalitet och noga utvalt innehåll är App Stores grundpelare. Varje app måste uppfylla och upprätthålla Apples strikta riktlinjer för att få lanseras och finnas kvar på App Store. För att det ska bli lättare att upptäcka nya appar skriver Apples redaktörer artiklar och tipsar om samlingar av utvalda appar varje dag. App Store är det bästa sättet att utforska apparnas värld, antingen på iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch eller i iMessage.

Alla bilder: Apple