Använd iMovie som en del i Bilder Med iMovie-pluginet kan du skapa stilistiska filmer på din iPad, utan att lämna Bilder

iLife 24 jun 2016

iMovie är en fantastisk allt i ett-lösning för att redigera film på iPad. Om du först filmar med Kamera-appen och sedan vill klippa ihop din film erbjuder iMovie för iPad många bra redigeringsverktyg. Något som är tämligen nytt är att du nu också kan redigera, lägga till titlar, lägga på filter och musik på dina videoklipp direkt i appen Bilder.

Allt du filmar på din iPad kan redigeras i Bilder. Trots att verktygen är lite mer begränsade än de som finns i iMovie så finns det tillräckligt många för att du ska klara dig rätt långt. Allt du behöver är den senaste versionen av iMovie installerad på din iPad och minst iOS 8.

iMovieBilder1

 

1 Filma

Öppna upp appen Kamera, ställ in den på videoläget och filma lite. Öppna appen Bilder och i Album-vyn trycker du på Videor för att se materialet du precis fångat.

 

2 iMovie-tillägg

Tryck på tumnageln av videoklippet. I den övre verktygsraden trycker du på Ändra och sedan på Mer-ikonen. Aktivera iMovie och tryck på Klar. Tryck nu på iMovie-ikonen i menyfönstret.

 

3 Redigeringsläge

Tryck på saxikonen och dra i de gula handtagen för att korta ner ditt klipp. Tryck på saxikonen igen när du är nöjd med dina ändringar. Du kan återgå till originalet när som helst.

 

4 Lägg till ett filter

Tryck på filterikonen och sedan på ett av de tillgängliga filtren för att se hur de ser ut tillsammans med ditt material. För att stänga ner filterläget när du gjort ditt val trycker du bara på ikonen igen.

 

5 Lägg till text

Tryck på textikonen och välj ett typsnitt. Tryck på titelrutan för att lägga till en egen titel. Använd den övre högra ikonen för att flytta texten till annan position på skärmen.

 

6 Exportera ditt klipp

När du är färdig trycker du på Klar, då kommer ditt klipp exporteras till albumet Videor i Bilder. Nu kan du använda delningsfunktionen, precis som du hade gjort med en bild, eller ladda upp filmen på YouTube.

 

 

Aktivera och använda tillägg

Aktivera tillägg

Med en bild vald i Bilder trycker du på Ändra och sedan på menyknappen längst ner i högerkolumnen. Tryck på Mer för att aktivera tillgängliga tillägg.

Litely

Tillägget Litely ger dig en serie bildfilter som kan appliceras på dina bilder. Du kan sedan välja styrka på filtret när det har lagts till på din bild.

Flare Effects

Det här tillägget låter dig placera lins- överstrålningsfilter på dina bilder, och ge dem ett äkta filmutseende. Tryck på förhandsvisningen för att ta bort filtret så att du kan jämföra med och utan filtret.

Pixlr

Med det här tillägget kan du komma åt design, grafik, texturer och filter som sedan kan appliceras på bilder och ge dem ett snyggt utseende.