Använd Feedly som alternativ RSS-app

i OS 19 mar 2014

Nu när Google Reader inte finns längre rekommenderar vi en titt på Feedly för fortsatt RSS-läsning

Det fanns under åtta år, men nu är Google Reeder försvunnet sedan en bra tag. Feedly är ett utmärkt alternativ som låter dig fånga RSS-feeds och visa dem på ett ställe. Appen har funnits rätt länge och erbjuder många fler anpassningsmöjligheter än Google Reeder gjorde. Det har exempelvis ett magasinsläge som liknar Flipboards, liksom Feedly Cloud som fixar synkning. Att kunna välja webbsajter som du vill läsa och sedan synka vilken artikel som helst på den sajten till en RSS-läsare är otroligt användbart. Utöver den här dedikerade appen som körs på iOS kan man även använda Feedly på Macen. Där körs Feedly direkt i webbläsaren. 

 

Steg för steg – Skapa RSS-feeds med Feedly

Feedly_step11. Börja sök

Leta upp ett RSS-feed genom att trycka på förstoringsglaset och skriva in ett sökord. En lista på tillgängliga feeds som matchar sökningen visas. Tryck på en du gillar.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step22. Kolla in 

Flödet visas nu. Om sajten är något som verkar intressera dig trycker du på plusikonen för att lägga till den i Feedly. Nu kommer du börja få uppdateringar.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step33. Logga in 

Första gången du använder Feedly måste du registrera dig med ett Google-konto. Appen använder sedan din e-postadress. Välj nu en kategori för din feed eller skapa en ny.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step44. Skapa en kategori

Vår feed handlar om fotboll och eftersom Feedly inte uppfattade det och därför inte föreslog någon kategori får vi fixa det själva. Vi skapar en kallad Sport. Du ser den här.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step55. Annat utseende

Feedly kan förvandla sajter till kort som ser ut som ett magasin i formatet. Dessa RSS-feeds kan läggas till på samma sätt och det kan få artiklarna att stå ut lite bättre.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step66. Titta på lager

Om du behöver se mer innehåll i en RSS-feed kan du svepa upp från nederkant för att se extra lager. Det gör att det inte svämnnar över av innehåll.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step77. Ändra inställningar

Du kan titta på dina RSS-flöden på ett antal olika sätt. Du kan organisera dem efter vilka du läst nyligen. Du kan även redigera innehåll, byta tema och sortera i bokstavsordning.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step88. Dela ut en sida

Tryck på menyikonen uppe till höger så får du möjlighet att dela ut sidan på sociala media, via e-post eller på andra sätt. Om du vill tweeta om en sida kan det ske direkt.

 

 

 

 

 

 

 

Feedly_step99. Spara en sida 

Om du gillar en artikel och vill läsa den senare trycker du på bokmärkesikonen. Den blir då grön vilket betyder att den sparats. Du kan sedan återkomma till den senare.