Ändra flera bilder samtidigt

OS X 5 jun 2013

Minska tiden det tar att justera informationen i dina bilder

Att organisera upp och sortera dina bilder är en jobbig, men nödvändig uppgift, och att justera information i många bilder kan också vara en långdragen och mödosam uppgift. För att göra processen mycket snabbare och mer effektiv låter iPhoto dig använda funktionen Ändra flera för att applicera enkla redigeringar till grupper av bilder.

Genom att välja ett antal bilder och sedan använda Ändra flera är det möjligt att göra enkla justeringar på många bilder och därmed skära ner på tiden det tar att gruppera och organisera dina bilder.

Med Ändra flera är det möjligt att redigera titel och beskrivning på dina bilder, så väl som välja hur informationen visas i iPhoto, vilket gör det mycket snabbare och enklare att hitta bilderna du letar efter.

 

Steg för steg – Ändra bildinformationen med funktionen Ändra flera 

iP_Flera_1011: Det vanliga sättet

För att ändra en bilds information måste du öppna Information och fylla i de olika fälten. Det kan dock ta en evighet – om du inte använder Ändra flera.

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1022: Välj dina bilder

För att använda Ändra flera måste du först välja ut ett antal bilder. Välj bilderna individuellt eller klicka och dra för att välja flera stycken. 

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1033: Bilder > Ändra flera

Med bilderna valda går du till Bilder > Ändra flera. Det kommer öppna ett litet fönster där du kan göra de grundläggande valen. 

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1044: Välj

Det första fönstret ger dig två alternativ i vilka du göra dina ändringar och de olika alternativen öppnar upp ytterligare rullgardinsmenyer.

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1055: Ställ in

Alternativet Ställ in låter dig välja mellan tre olika alternativ: Titel, Datum, Beskrivning. De här ändrar informationen om dina valda bilder. 

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1066: Beskrivning

Med alternativet Beskrivning kan du lägga till en enkel mening eller annan text. Alternativet nedanför låter dig lägga till i befintlig beskrivning som du förstår. 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1077: Datum

Med Datum kan du ändra allt ända ner till den den exakta tiden. Du kan gå ner så långt som till sekunder, om du nu skulle ha behov av det.

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1088: Titeltext

Genom att välja alternativet Ställ in Titel till text (Titel till text) kan man på ett snabbt och enkelt sätt få bra ordning på bilderna.

 

 

 

 

 

 

iP_Flera_1099: Använda datumet

Du kan även bestämma att titeln ska ställas in som datum/tid. Hur datumvisningen ska se ut kan du själv välja.