Alfred Remote

8 okt 2015

Alfred Remote är ett tillägg för iOS för det populära programmet Alfred på Macen, och lite förenklat hjälper det dig att kontrollera Macen utan att fysiskt styra den.

Innan du sätter igång måste du ladda ner Alfred 2 (är gratis) till din Mac och installera det. Alfred 2 är ett program som engagerade Mac-användare kan användas för att snabbt starta program och utföra enklare uppgifter. För att få ut mesta möjliga av Alfred Remote för iOS måste du också uppgradera till Alfred Powerpack på din Mac (kostar ca 230 kronor) som låter dig skapa egna arbetsflöden med bland annat Apple Script, Ruby och Python. Du måste spendera en del tid på att ställa in och konfigurera Alfred, men när det är gjort är det här ett riktigt kraftfullt och tidsbesparande verktyg. Alla arbetsflöden som du lägger upp i Alfred 2 kommer automatiskt visas i Alfred Remote.

 

AlfredRemote1

”Alfred Remote imponerade alltså inte på oss något vidare den här gången – men appen är fortfarande i sin linda”

 

Men det ironiska med Alfred Remote är att appen i grunden kan minska tiden du fysiskt befinner dig vid din Mac samtidigt som du måste lägga ner en hel del tid vid din Mac för att ställa in Alfred 2 för användning med Alfred Remote.

Alfred Remote är lite av en besvikelse om du inte är en avancerad Mac-användare – faktum är att appen bara är till för mer krävande användare. Den erbjuder egentligen inget extra i Alfred och under de dagar vi testade appen hade vi väldigt svårt att hitta någon att göra med Alfred-appen, förutom att starta program. Det enda verkliga användningsområdet för vanliga användare är att ställa in Alfred så att det går att styra iTunes från iEnheten.

Alfred Remote imponerade alltså inte på oss något vidare den här gången, men appen är fortfarande i sin linda och det är svårt att se att utvecklarna inte skulle utöka funktionaliteten i kommande releaser.

 

Omdöme

Vi gillar Alfred på Macen väldigt mycket, men vi hade svårt att hitta något bra användningsområde för den här iOS-appen. I dagsläget passar den bara avancerade användare.

2/5

Pris: ca 49:-