Adonit Jot Script 2 – en stylus för skribenter

19 apr 2016

När Steve Jobs presenterade den första iPhone- modellen på MacWorld 2007 yttrade han några meningar som blivit klassiska. ”Who wants a stylus? Nobody wants a stylus”. Med andra ord skulle digitala pennor vara meningslösa. Det är förstås inte sant. Tredjepartstillverkare har länge sålt den här typen av pekdon och även Apple gör ju det numer. Adonit har tillverkat Stylus-pennor sedan 2011 och all den erfarenhet som de samlat på sig genom åren har de byggt in i Jot-serien, deras bästa så här långt. Pennan är tillverkad i lättviktsaluminium och designad för att ser ut och kännas som en professionell penna. Jot Script 2 är också skön att använda och tröttar inte ut handen om man sitter och skriver eller ritar under lång tid. Konstnärer och skribenter lär uppskatta Script 2:ans Pixelpoint-teknologi, som säkerställer hög precision. Pixelpoint når dock inte riktigt upp till Adobes Ink & Slide vad gäller tryckkänslighet, men det är ett billigare alternativ och är trevligt att jobba med.

En av Adonit-pennans största säljargument är att den kommer bundlad med Evernote Penultimate och 6 månaders gratisabonnemang med Evernote Premium. Penultimate har några trevliga verktyg som komplementerar Script 2, såsom att kunna zooma in och skrolla när man skriver. Hastighetsmässigt kommer dock pennan till korta. Skriver du snabbt kommer den att få problem att följa dig.

Den unika USB-laddaren har en liten rund docka som Script kan ställas i. Lösningen är väldigt liten och smidig, men gör också att den lätt försvinner. Skulle den göra det finns ingen alternativ lösning att ladda den så det blir till att köpa en ny sådan.

Script 2 lämpar sig bästa för skribenter (som gärna använder Evernote), och inte så mycket för konstnärer. Ritar, skissar och målar du helst finns många bättre alternativ, exempelvis Adonits Jot Pro.

AdonitJot_1

 

Omdöme

Den tar lite tid att vänja sig vid och det finns definitivt billigare alternativ på marknaden, men om du är skribent och inte kan vara utan Evernote är det här en penna som kommer passa dig perfekt.

Betyg: 4/5

Pris: ca 750:-