Adobe Slate

Mjukvara 11 apr 2016

Adobe har, med all rätt, fått ta emot beröm och smicker under massor av år för sina Photoshop- och Illustrator-produkter, men under senare tid har det inte kommit särskilt många nya program och appar att hylla. Slate är ett undantag här. Det är fantastiskt roligt att se en ny app från Adobe, men tyvärr innehåller den inte särskilt många av de trendskapande funktioner vi sett i tidigare produkter från företaget. Som de flesta ”uppfinningar” från Adobe är Slate fokuserad på bildhantering. Många hade säkert förväntat sig att Adobe skulle inkludera nödvändiga verktyg för att redigera bilder, men Slate är istället en app för att skapa visuella storyboards. Användare kan samla ihop sina bilder i olika intressanta och varierade kollage, vilka sedan kan delas ut till olika kontakter, eller kanske användas i presentationssyfte. Det är enkelt att lägga in bilderna på en tom sida, och det krävs bara några svep med fingret över iPad-skärmen för att skapa en anpassad layout som passar ens behov. En smal panel längst upp i appen fungerar som ett nav för huvudkontrollerna, och där kan man bland annat konfigurera storleken på bilderna på sidan. Trots att användarvänligheten i Slate är ett stort plus tycker vi inte att något i appen känns riktigt originellt. Det är verkligen synd eftersom det som faktiskt är inkluderat är fantastiskt bra och funktionellt.

När man har samlat ihop sina bilder och sin text kan man länka den nyligen skapade Slate-sida till sin egen hemsida. Att få sin sida publicerad går snabbt, men återigen kan avsaknaden av anpassningsbara alternativ få en del av bilderna att se lite förvrängda ut. Det hade varit fantastiskt om Slate även hade gjort det möjligt för användaren att bädda in filmer och animationer i ett kollage, för att göra sidorna ännu lite roligare. Det är trots allt en funktion som är vanlig i en del av Slates främsta konkurrenter. Adobe Slate är perfekt för att sätta samman kollage, men det som erbjuds kommer inte vara tillräckligt för vissa, lite mer krävande, användare.

 

Omdöme

Slate fungerar utmärkt och är utan tvekan ett bra verktyg för att sätta ihop kollage, men appen inkluderar inte något som du inte har sett tidigare.

Betyg: 3/5

Pris: Gratis