Adobe Photoshop Mix

7 jun 2016

Som alla digitala konstnärer vet kräver bildredigering kraftfull hårdvara. iPad och iPhone-modellerna har kanske inte varit kända för sina hästkrafter, men det bryr sig inte Adobe om och har bestämt att de ska imponera med sina bildbehandlingsappar, som släppts efter nedläggningen av Photoshop Touch. En av dessa är Adobe Photoshop Mix, som är specialiserat på verktyg för bildkompositioner. Men hur användbart är det och kan det klara sig på egen hand?

De viktigaste verktygen i Mix är innehållsanpassad fyllning och beskärning, linsöverstrålningskorrigering och skakreducering – utmärkta bildredigeringsverktyg. Beskärning åstadkoms genom att dra med fingret i en ram som dyker upp. De mer avancerade användarna lär uppskatta att Innehållsanpassad fyllning fungerar ungefär på samma sätt som i versionen på Macen. I Mix kan Photoshops olika förvandlingsverktyg styras med bara några drag med ett finger. Du kan till och med använda lager, men det går tyvärr inte att ändra ordningen på dem.

Gränssnittet medför inga överraskningar, det är enkelt och lättförståeligt. Alla verktyg ligger antingen längs ovan- eller nederkant på skärmen, så att du kan fokusera på det du skapar i mitten. När du startar Mix får du möjlighet att dra igång en självstudiekurs. Den kan vara användbar för nybörjare. Mer erfarna användare behöver förstås inte ha den hjälpen.

Mix kommer åt alla de bilder du sparat på din enhet, inklusive foton och PSD-filer. Programmet låter dig även nå filer på ditt Creative Cloud-konto, men det kräver då en vettig uppkoppling om det inte ska gå alltför segt.

Mix är ett användbart, mobilt Photoshop-verktyg, men är ingen ersättare för Mac-versionen. Det visar att bildkomposition inte behöver vara komplicerat. Dess ickeförstörande redigering passar alla.

PSMix1

 

Omdöme

Mix erbjuder några av Photoshops mest kraftfulla verktyg på din iPad. Både proffs och nybörjare lär uppskatta och ha användning för dem.

Betyg: 4/5

Pris: Gratis