Adobe lanserar nya versioner av Photoshop och Premiere Elements

Nyheter 24 sep 2014

P R E S S M E D D E L A N D E

Adobes populära applikationer för foto- och videoentusiaster heter Adobe Photoshop Elements och Adobe Premiere Elements. De är båda mindre syskon till de professionella programmen Adobe Photoshop CC och Adobe Premiere Pro CC. Nu har både Photoshop Elements och Premiere Elements uppdaterats och bland de nya funktionerna finns bland annat Elements Live Channel, som uppdateras löpande och ger tips och tricks till både nya och erfarana användare.

– Med de nya versionerna av Elements-programen, erbjuder vi ett brett utbud av nya möjligheter, som ska främja kreativitet, när användare arbetar med sina bilder eller filmer. Nyckeln har varit att eliminera flera av de mer tidskrävande redigeringsstegen, så att användarna snabbt får det resultat de drömmer om och sedan kan dela sina skapelser med världen, säger Jenny Höglund, nordisk marknadschef för Digital Media på Adobe.

Trots ett lågt pris kan Elements-programmen erbjuda många nya avancerade redigeringsfunktioner i en användarvänlig förpackning för foto- och videoentusiaster. Ett särskilt fokus vid utveckligen har legat på att spara tid, så att användarna snabbt kan uppnå de önskade resultaten.

Fixa dina skakiga inspelningar och beskär som ett proffs

En av de nya funktionerna i Photoshop Elements 13 är att användaren nu kan beskära bilder professionellt med Intelligent Crop Suggestions. Det är ett verktyg som analyserar ansikten och andra komponenter och sedan rekommenderar fyra olika beskärningar. Det gör det lättare att snabbt beskära på ett bra sätt. I Premiere Elements 13 finns även spännande nyheter för alla som gillar att filma med smartphones. Shake Stabilizer-funktionen har förbättrats så att skakiga inspelningar snabbt kan ersättas med mer stabila kamerarörelser.

Skapa fängslande berättelser på 10 minuter
Skapa fängslande berättelser med antingen bilder eller video på kort tid och dela dem på sociala medier eller via privata album med vänner eller familj. I Premiere Elements 13 kan användare producera en berättelse på bara tio minuter. Baserat på utvalda teman som bröllop eller födelsedagar kan Video Story-funktionen automatiskt montera klipp och lägga till övergångar och lämplig bakgrundsmusik.

Användares idéer har blivit till nya funktioner

Flera av de nya funktionerna i Elements har tillkommit tack vare input från användare, som regelbundet bidrar med idéer och förslag till förbättringar av programmen.

Bland de nya användargenererade funktionerna i Photoshop Elements 13 finns:

  • Bättre Photo Mashups – Med nya Photomerge Compose kan användare enkelt ta element från en bild och kopiera in den i en annan. Tillsammans med den nya Refine Selection Brush och Match Color Tone-funktion kan användaren enkelt överföra föremål och se till att både ljus och skuggor faller så naturligt att man skulle kunna tro att elementeten alltid har funnits där.
  • Optimera en Facebook-sida – Nu kan användare enkelt sätta ihop en Facebook-omslagsbild med bilder, text och grafik i en integrerad design
  • Svartvita bilder med mer personlighet –  Tre nya redigeringsguider ger mer liv åt svartvita bilder – exemplevis kan användaren lägga till färg i utvalda områden eller finjustera bilder för en mer dramatisk look.

Dessutom har Premiere Elements 13 uppdaterats med dess nyheter:

  • Samla de bästa klippen – Med Favorite Moments-funktionen kan favortiklippen markeras för att snabbt sättas ihop till en kortfilm som kan delas ut direkt.
  • Strö stjärnstoft över filmer – Visa film i text med Video in Titles eller lägg till specialeffekter till specifika områden i bilden med Effects Masking.

Adobe Photoshop Elements 13 och Adobe Premiere Elements 13 är nu tillgängliga via www.adobe.com.

 

Få tillgång till gratis utbildningsvideor för de två programmen här: http://tv.adobe.com/product/photoshop-inslag och här http://tv.adobe.com/product/premiere-express/#

 

PEPE13_boxshot