3 gratisappar du inte får missa

22 sep 2015

Ibland glömmer man bort att det enkla ofta är det rätta. Vi har samlat några av de främsta gratisapparna som finns på topplistan för att visa dig precis hur bra de är.

Som läsare av MacGuiden känner du säkert till och har testat en mängd appar. Men går du utanför topplistorna och letar kan det ibland vara lite av en djungel, och det kan kännas som att gå på internet casino när du vill hitta en ny och finurlig app – ibland blir det jackpott, men minst lika ofta går du på pumpen.

Men oftast behöver du inte gå så långt som att rota långt ner på listorna – många av de största, bästa och mest välkända apparna finns nära dig. Dessa tre är några av våra favoriter till iPhone:

Swish
Det krävdes visserligen ett joint venture mellan många av de största bankerna i Sverige, men vilken fantastisk uppfinning detta är. Borta är alla problem med kontant betalning mellan kompisar, på torget och på diverse marknader – jag menar, vem har inte Swish idag? Ladda ner och testa nu om du mot förmodan inte redan gjort det!

Snapchat
Ungdomarnas nya favorittillhåll kan också fylla luckor hos en något äldre målgrupp. Vid en första anblick kan det se ut som att Snapchat är en Instagram light, men det finns både spännande funktioner och nya möjligheter med denna. Det faktum att bilderna bara existerar under ett av dig bestämt antal sekunder gör att det blir en aktualitet på ett helt annat sätt än många andra appar du använder. Se till att bjuda in dina vänner och sätt igång med snapchattandet – du kommer inte ångra dig.

Spotify
Med tanke på hur dåligt Spotify fungerar på PC – bättre på Mac – så kan det vara läge att lägga över ditt musiklyssnande på mobilen. Appen är snabbare, smidigare och funktionell – du kan ta med den överallt och ladda ner dina favoritspellistor så att du kan lyssna på den även på sällsynt mörka platser utan uppkoppling. Ett måste för alla!