Dela ett album med vänner och familj Skapa album i Bilder och dela ut dem till de du älskar

OS X 1 Jun 2016

En av de största bonusarna med Bilder är att det är så enkelt att göra något kul av sina foton. Du kan bland annat redigera dem till något spännande, skapa vackra fotoböcker, album eller köra ut dem på olika typer av papper. Men programmet är också enastående när det handlar om utdelning – du kan använda vanliga tjänster, som Twitter eller Facebook, men även skapa delade album tillsammans med andra Mac-, iPhone- eller iPad-användare. De kommer dyka upp direkt i Bilder på alla dina enheter, och du och dina vänner kan sedan bidra till albumet, kommentera bilder ni lägger till, och till och med gilla bilderna. Så här använder du den här funktionen.

BilderDela1

 

1 Välj ut dina bilder

För att komma igång väljer du bilderna du vill dela genom att dra ut en ruta runt dem, eller så för du muspekaren över Ögonblick och trycka på Dela när det dyker upp.

 

2 Dela via iCloud

I Dela-menyn väljer du iCloud-bilddelning från listan. Här kan du se en lista över alla album du för närvarande delar, tillsammans med de bilder som senast lagts till i det albumet.

 

3 Lägg till i existerande

Om du bara vill lägga till dina bilder i ett av dina existerande album kan du skriva en kommentar i rutan och sedan bara klicka på namnet på albumet för att lägga till dem.

 

4 Nytt album

Alternativt kan du använda bilderna för att skapa ett helt nytt, delat album. Klicka på det översta alternativet, och i det fönstret ger du sedan albumet ett namn, i rutan längst upp.

 

5 Lägg till kontakter

Nu måste du bjuda in folk till albumet. Börja med att skriva namnet på den person du vill bjuda in – om hen finns i din adressbok bör kontaktalternativ dyka upp.

 

6 Skapa!

Om du skrev in en kommentar i förra menyn så syns den här, eller så kan du skriva en helt ny nu – men det är helt frivilligt. När du är nöjd klickar du på Skapa för att dela ut dina bilder.

 

7 Bildinfo

Nu när ditt album är skapat bör dina kontakter få en notis på sina enheter. Varje bild som läggs till kommer inkludera samma information som en vanlig bild, exempelvis plats och bländare.

 

8 Gilla och kommentera

I delade album har du möjlighet att gilla och kommentera bilderna. Klicka bara på plusikonen i pratbubblan som dyker upp på bilden och skriv något.

 

9 Aktivitet

Aktivitetsflödet visar alla de senaste bilderna som du eller dina vänner och familj har lagt till i det delade albumet – och de presenteras i ett vackert designat kollage.