Få ut det mesta av din iPhone

9 Dec 2016

Om någon hade berättat för oss i mitten av 90-talet att år 2016 kommer våra liv vara nästintill oumbärliga utan en mobiltelefon – hade vi trott hen? Förmodligen inte. Men så blev det, och när iPhone gjorde sitt intåg la den sig i våra fickor och väskor för att stanna.

Flera gånger om året kommer nya uppdateringar och nästan varje år, eller vartannat, kommer det nya modeller. Allt fler av oss använder mobilen för att utföra vardagssysslor såväl som för underhållning. Bankappar, inköpsappar och spelappar har tagit över mycket av vår vardag och livet vore väldigt tråkigt utan dem. Men hur många är vi som egentligen kan våra oumbärliga portabla enheter? Får vi ut det mesta av mobilerna och om inte, hur får vi det

Lätt att glömma bort
Vi använder våra telefoner för olika syften och tipsen är många och olika beroende på vad du vill göra. Men några saker är universella, både för arbetsanvändaren såväl som spelaren.

Oavsett var vi befinner oss tycker vi om att spela spel. Mobilspelen är omåttlig populära och casinorelaterade spel som roulette och spelautomater gör sig väldigt bra i mobilen. Men för att kunna få den optimala spelupplevelsen är det viktigt att man tänker på vilken app laddar ned. De flesta väljer därför en känd leverantör så man kan vara säker på att man får den bästa grafiken och ett brett utbud av spel. Leverantörer som t.ex. William Hill Games har ett suveränt utbud av spelautomater på nätet och här kan du vara säker på att du hittar favoriter som Jungle Jim och Amazon Queen.

En annan sak som alla vill ha är en så bra batteritid som möjligt. Ett sätt är att stänga ned programmen när man inte längre använder dem. Och det räcker inte att bara trycka sig tillbaka till hemskärmen. För att stänga ned ett program måste man först snabb-klicka på hemknappen och sedan stänga ned programmet genom att dra sidan/programmet uppåt. Ett annat tips är att anpassa ljuset från displayen – behöver det verkligen var på fullt hela tiden?

Börjar minnet bli fullt kan du frigöra utrymme genom att flytta över alla dina favoritfoton, anteckningar och appar till ditt iCloud.

Är det något specifikt som du vill att din mobil ska göra bättre – sök på Internet! Sidor som Youtube och olika forum har mängder av svar och instruktionsvideos som i steg visar dig hur du ska göra.

Mac

(Bilden är tagen av flickr-användaren Omar Jordan Fawahl och finns att hämta här.)

Workshops och utbildningar
Den som vill lära sig mer om hur Apples produkter fungerar, som de olika versionerna av iPhone, kan vända sig till sin lokala Apple Store. Flera av butikerna erbjuder workshops och studiegrupper där människor i alla åldrar, från barn till pensionärer, kan lära sig hur telefonerna eller datorerna, eller surfplattorna eller klockorna, fungerar från grunden.

Om du inte har en Apple Store i närheten av där du bor kan du vända dig till ditt närmaste folkuniversitet. Kurser som datakunskap involverar i dagsläget mycket mer än hur man skriver på en dator. Kurserna är idag ofta specialiserade på olika enheter, olika märken och olika tillverkare.